Przeszukaj forum

Pokazywanie wyników dla tagów 'problem'.

  • Szukaj wg tagów

    Wpisz tagi, oddzielając przecinkami.
  • Szukaj wg autora

Typ zawartości


Forum

  • AFTEREFFECTS.PL
    • Regulaminy i zasady - AFTEREFFECTS.PL
    • Aktualności
  • TUTORIALE
    • Tutoriale After Effects
    • Pomysły
  • SOFTWARE I HARDWARE
    • After Effects
    • Inne Oprogramowanie
    • Pluginy
    • Sprzęt
  • POMOC
    • After Effects dla początkujących
    • After Effects dla zaawansowanych
    • Skrypty
    • Expressions
    • Jak "TO" jest zrobione?
  • DYSKUSJE
    • Tips & Tricks
    • Inspiracje
    • Pomocne Linki
    • Fonty i Typografia
    • Prace i komentarze
    • Formaty Video
    • Formaty Audio
  • OFF TOPIC
    • Badamy rynek
    • Różne swobodne rozmówki
    • Dobry dowcip, żart
    • YouTube itp.
    • ŚMIETNIK
  • OGŁOSZENIA
    • Praca oferowana
    • Inne ogłoszenia

Grupa


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Lokalizacja


Zainteresowania


Profil Facebook

Znaleziono 23 wyników

  1. Witam, robię ze znajomym aplikację na androida. Wszystkie kulki, którymi będzie można grać, tworzę w wektorach na warstwach na Ai. Potem importuję plik do Ae, tworzę zapętloną animację ich toczenia się, jednak, niektóre z nich mają oczy, wąsy, włosy, czapki itd. co oznacza przy takiej animacji, że muszą wtaczać się pod spód. Najlepszym sposobem aby to zrobić jest po prostu przemieszczanie ich z dołu do góry używając w tym celu okrągłej maski. Co nie stanowi oczywiście problemu. Problem pojawił się ponieważ muszę zapisywać te animacje w formacie json, za pomocą pluginu bodymovin. Czytałem tutorial ze strony lottie, w którym polecali stosowanie maski aplha. Jako, że plugin ten czyta jedynie Shape Layers zamiast warstw z Ai, nie mogę zrobić na nich maski, która stałaby w miejscu, porusza się ona razem z rzeczami, które są animowane. Spróbowałem zatem maski alpha robiąc zwykły shape layer białej kuli, na podglądzie oczywiście wszystko wygląda świetnie, ale po zapisaniu do json, maski jak gdyby nie ma. Czy ktoś z was wie jak zrobić maskę, którą zapisze mi bodymovin?
  2. Witam. Chciałem zrobić sobie pokaz zdjęć oparty na tutorialu videocopilot: http://www.videocopilot.net/tutorials/sure_target_2/ Postępując zgodnie z tutkiem po utworzeniu null'a i kamery, zamiast warstwy tekstu, próbuję wrzucić zdjęcia i w tym momencie AAE wysypuje się bez ostrzeżenia. Kiedy zamiast zdjęć tworzę tekst, dzieje się to samo. Po wielu rożnych próbach udało mi się dojść do tego, ze jeśli najpierw wrzucę do kompozycji fotki, a później null'a i kamerę to wszystko wydaje się być ok. Czy ktoś wie dlaczego tak się dzieje? Dodam jeszcze ze używam AAE v13.7.1.6. Pozdrawiam.
  3. Mam problem z monitorem lg dm2752. otoż monitor nie działa na samym hdmi musi być podłaczony przez dvi i hdmi to wtedy moge wyświetlać obraz przez hdmi. i problemu nie bylo na mojej starej karcie bo takie wejscia owe posiadała dvi i hdmi. kupiłem nowy sprzet msi z87 mpower + intela 4770k. i chciałem na zitegrowanej grafice bo jest lepsza niż ta moja stara wysłużona nvidia 8600. na płycie jest tylko hdmi i po podłaczeniu monitora przez ten kabel nie ma obrazu monitor wgl nie znajduje.Podejrzewam, że może byćto wina firmware http://www.lg.com/pl...e/lg-DM2752D-PZ owe znajduje się na stronie producenta nie mam zielonego pojęcia jak to zainstalować. proszę o pomoc w rozwiazaniu problemu być może firmware nie ma znaczenia ale co było by winne, że hdmi nie wyświetla samo obrazu? Z góry dzieki za pomoc
  4. Witam, ostatnio spierniczyło mi się coś z AAE a mianowicie kiedy stworzyłem animacje liniową w position i zaznaczeniu oby dwóch keyframów i ustawieniu ich na easy- ease zamiast zwykłego wykresu w graph editorze wyskakuje mi jakiś dziwny bez mozliwości zmiany animacji zalączam ss'y dodam że przy scale i rotation takie coś się nie dzieje. Pozdrawiam
  5. Witam. Robie sobie animacje i w trakcie robienia jej wyskoczyly dwa czerwone paski w ksztalt 'X' na ekranie. Kiedy wyrenderowalem to one pozostaly na filmie. Czy wie ktos z was jak je usunac? Z gory dzieki
  6. Pomocy nie wiem jak to naprawić.Ten problem jest z każdym clipem. http://i.imgur.com/E8pj2VW.png?1
  7. Witam, Niedawno (dzisiaj) zrobiłem, pewną animacje: *link* Zapewne zauważyliście po obejrzeniu o co mi chodzi, jakość kolorów/cieni jest po prostu słaba. Najbardziej widać to na tle, chodzi mi o te "paski kolorów". Z tego co wiem kolory powinny przechodzić mniej więcej płynnie a tu z niewiadomego mi powodu wyszło inaczej. Wszystko co widzicie na animacji jest wygenerowane przez AAE, nie używałem żadnych zewnętrznych obrazków etc. Jakość to 1080p w ustawieniach renderowania i kompozycji tak było, chociaż wątpię że to wina renderowana bo na podglądzie jest identycznie.. Czy to ja coś źle robię czy po prostu "słynny" AAE jest słabym programem? Używałem wbudowanych efektów, a dokładnie "Colorize set gradient" "CC Cross Blur" i "Glow" Bardzo proszę o pomoc, jestem początkujący więc proszę mówić "po ludzku" bez profesjonalnych wyrażeń. Dziękuje. btw. Witajcie! Jestem nowy ^^
  8. witam mam problem a mianowicie, kiedy chce aby dany obiekt zmieniał pozycję tak jak null object, wciskam klawisz alt na stopwatchu przy 'POSITION', po czym przeciągam ślimaka do pozycji 'POSITION' przy null objectcie, automatycznie dany obiekt zmienia swoje położenie i jest tak jakby "przytwierdzony" anchor pointem do anchor pointa null object'a, i nie da sie w zaden sposob zmienic polozenia. mam after effects CC, w CS6 nie mialem takiego problemu. jakies pomysly?
  9. Witam. Mam problem, bo gdy zapisuję 12-sekundowy film, to waży on 1 GB, a bit rate wynosi ponad milion Mb/s, a nie wiem, jak ustawić bit rate.
  10. Witam , otóż mój problem wygląda następująco : Gdy renderuje film bez żadnych animacji wszystko jest okej , problem pojawia się gdy dodam (audiospectrum) , przy renderowaniu filmów o długości dłuższej niż 5 minut wyskakuje taki komunikat : after effects can't continue an output module stopped responding... Potem program się zawiesza. Raz jakimś cudem zdarzyło mi się wyrenderować film o długości 15 minut , ale bardzo długo musiałem czekać..Nieraz nawet 5 przy 5 minutowych filmach występuje ten problem. W krótszych jeszcze do tej pory nic nie wyskoczyło. Dodam że plik zawierający nazwę jaką powinna mieć animacja po renderze waży 0 kb... Proszę o pomoc bo muszę jeden film renderować w częściach ,a muszę wyrenderować długi film i jest to uciążliwe.. *Mam AAE CS6 *Renderuje w formacie H.264 ------------------------------------------- *Na dysku C mam mało miejsca , poniżej 10 gb
  11. Witam. Próbowałem zrobić własną wersję filmu na podstawie tego template'u: Problem jednak polega na tym, że (jak mniemam) Audioamplitude powinno synchronizować wszystkie elementy. U mnie cały ekran się trzęsie nie do rytmu. Dodatkowo przy pierwszej próbie otworzenia projektu wyświetla się taki komunikat: http://scr.hu/2pfe/33oao. Jakieś pomysły? Pozdrawiam. EDIT: Ewentualnie jakiś poradnik odnośnie tego "trzęsienia" do rytmu różnych elementów byłby mile widziany
  12. wItam, mam problem z otwarciem pliku .aep wyskakuje coś takiego: "The file you are attempting to open was created with After Effects version 10.0 (unknown) and cannot be opened with this version" Jak rozwiązać problem Chce pobrać ten lower third: https://www.youtube.com/watch?v=Rg4yFUymvpU Mam after effect cs4 i po pobraniu nie mogę otworzyć pliku.
  13. Witam Forumowiczów i Forumowiczki, proszę o pomoc w moim problemie. Mianowicie po złapaniu "żółtego znacznika" na pasku czasu i przesuwaniu go w lewo / prawo obraz nie przesuwa się płynnie, w ogóle się nie przesuwa. Muszę klikać w odpowiednie miejsce na pasku czasu żeby podejrzeć klatkę w tej sekundzie. Co więcej, gdy chcę przesunąć obraz (np żeby wykadrować ujęcie), łapię kursorem jedną z trzech wartości np w "position" i przesuwam w lewo / prawo kursor, żeby zmienić wartość, obraz też nie przesuwa się. Dopiero jak zwolnię przycisk myszy to widzę jaki efekt dało przesunięcie. Mam nadzieję, że Wy, doświadczeni użytkownicy tego programu rozumiecie co mam na myśli. Bardzo proszę o pomoc, gdyż problem ten bardzo utrudnia mi zabawę programem - dodam, że jestem początkującym użytkownikiem. Teraz pracuję nad moim drugim filmikiem, podczas pierwszego ten problem nie występował.Podgląd obrazu był płynny. Dodam, że pracuję na AE CS6 a mój komputer ma procesor i5 i 16 GB RAMu więc nie podejrzewam, żeby to był problem hardware'owy - tym bardziej, że wcześniej wszystko działało poprawnie. pozdrawiam i proszę o pomoc
  14. Witam, od niedawna zacząłem korzystać z Adobe After Effects, po obejrzeniu kilku poradników, postanowiłem pobawić się co nieco tworzeniem filmów do utworów z użyciem Audio Spectrum i wszystko było dobrze, do momentu gdy coś pozmieniałem i jakaś "niewidzialna warstwa" której nie ogarniam, ucina mi moje skaczące Bejs'y na górze i nie wiem jak to naprawić .-. Prosiłbym o szybką pomoc.
  15. hej, mam problem podczas podglądu w RAM preview. Mój film ma długość 40s. Podczas odtwarzania w RAM-ach film renderuje się (na pasku zielonym nad osiami czasu) tylko do pewnego momentu ( np. do 21s) i potem odtwarza go do tego momentu. Nie wiem dlaczego. Reszta jest pocięta niebieskimi paseczkami... nie wiem o co chodzi. Proszę o pomoc. - PS: czasami w palecie info pojawia mi się ostrzeżenie w kolorze czerwony o niezgodności odtwarzanych klatek /s w filmie...potem to znika. Czy ignorować to czy jest to jakiś większy problem? pozdo.
  16. Witam, Przygodę z After Effects zaczynam od niedawna lecz z Adobe mam troche do czynienia. Szukałem podobnego problemu na różne frazy ale nie znalazłem. Zrobiłem projekt 6-cio minutowy. Bez żadnych większych efektów. Projekt podzielilem na * intro * Tresc_1 * Treść_2 * ending Wszystko odrębnie wykonywalem. Następnie całość skomponowałem w całość. Wszystkie materiały byly mojego autorstwa (nagrywane Lumia 1020 oraz GoPro 3 w FullHD). Wszystkie "podprojekty" renderowalem przed scaleniem w celu sprawdzenia czy się nadają. We wszystkich bylo ok, oprócz w tresc_2. Ten nie chcial się zrenderowac do konca. A stosunkowo do reszty byl krotki. Nie przejąłem się tym i przystapilem do robienia calosci. Jak całość wyrederowalem (ok. 11tys klatek oraz ok. 6min filmu) to na pierwszy rzut oka wszystko wygladalo dobrze. Tyle ze w ok. 5min. zacina mi się film na jednej klatce i nie chce lecieć dalej... A jest to zwykly film z Lumia 1020. Bez żadnych efektów. Wczesniej nie bylo takich problemow. W czym leży wina? Z góry dzieki za pomoc. I przepraszam za bledy. Pisałem z telefonu.
  17. Witam wszystkich forumowiczów, jestem nowy zarówno na forum jak również nie mam dużego doświadczenia w temacie nowego Photoshop'a. Jakiś tydzień temu zainstalowałem wersję testową(30 dni) programu Adobe Photoshop CS6 EXTENDED (wersje 64bit i 32bit). Od tej pory pracuję nad bardzo ważną dla mnie animacją. Wczoraj późnym wieczorem, po wielu godzinach pracy zapisałem efekty swojej twórczości w trzech różnych miejscach (na dysku systemowym, osobnej partycji, jak również na dysku zewnętrznym) robię taką kopię co jakiś czas, ponieważ utrata danych była by dla mnie czyś na co nie mogę sobie pozwolić. Problem odkryłem dziś rano gdy próbowałem włączyć jedną z zapisanych kopii projektu. Niestety moim oczom ukazało się pełno (nazwijmy to) artefaktów (zdjęcia poniżej). Początkowo ucieszony swoim przezornym postępowaniem po prostu odpaliłem inny plik tego samego dokumentu. Jak się jednak okazało każdy z nich ma niemal identyczne 'uszkodzenia'. Próbowałem już wszystkiego, programów do odzyskiwania oraz eksportowania poszczególnych warstw do nowego pliku PSD. Błędy w wyświetlaniu zaczęły się tylko mnożyć. Zauważyłem dość dziwne, albo zwyczajnie nie zrozumiałe dla mnie, rzeczy. Otóż włączając któryś z tych plików PSD, na panelu warstw wszystko wygląda dobrze, jednak poruszę głowicą odtwarzania nawet miniaturki poszczególnych obiektów i warstw z prawidłowo wyświetlanych zmieniają się na te z błędami (białymi 'przysłonami', kwadratami) takie właśnie, nie wiadomo skąd biorące się, elementy są na animacji. Wygenerowanie dotychczasowych efektów mojej pracy w postaci pliku wideo, również kończy się fiaskiem - odtworzony plik także posiada błędy, które właściwie przysłaniają cały obraz. Mam podejrzenia, że coś jest nie w porządku z samym Photoshop'em, ponieważ uruchomiwszy poprzednie wersje animacji (z przed dwóch, trzech dni) sprawia kłopoty. Na przykład pierwsze odtworzenie jest bezbłędne ale gdy próbuje zrobić to raz jeszcze, zwłaszcza gdy ruszę głowicą po osi czasu lub zwyczajnie zlecę programowi wygenerowanie wideo, wspomniane błędy się pojawiają - a przecież pracowałem nad tymi plikami już kilka dni i wszystko było w jak najlepszym porządku. Dodam, że przeinstalowałem program, nie przyniosło to jednak spodziewanego rezultatu. Zdaję sobie sprawę, że najprostszym sposobem byłoby uruchomienie plików PSD na dowolnym innym komputerze. Niestety nie mam w najbliższym czasie dostępu do komputera, który podołałby temu zadaniu. Dodam, że obróbka tego dokumentu pochłaniała sporą część zasobów mojego komputera (zużycie RAM'u niemal 8GB, procesor na dość wysokich obrotach i włączone wspomaganie karty graficznej), a prędkość odtwarzanej animacji w czasie rzeczywistym sięgało co najwyżej 10-12 FPS'ów. Jestem niemal pewny, że to musi być związane albo z programem albo z moim komputerem, bo niemożliwe przecież by nagle uszkodziły się wszystkie wersje tejże animacji i to na różnych nośnikach. Czy to sprzęt? Czy może ktoś z was miał coś podobnego? Pomóżcie w miarę możliwości. Gdyby ktoś z was był na tyle pomocny i spróbował dociec co może się dziać, chętnie podam różne inne szczegóły, które mogłyby mieć znaczenie (specyfikacja komputera czy cokolwiek innego). Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc, jest to dla mnie bardzo ważne by ruszyć z projektem do przodu, a jestem na dzień dzisiejszy zupełnie zablokowany. Pozdrawiam. PS Umieściłem to chyba w złym temacie, przepraszam za nieuwagę i miarę potrzeby proszę o przeniesienie.
  18. Witam forumowiczów, Niedawno robiłem format dysku i wczoraj postanowiłem wziąć się za stworzenie intra. Zrobiłem wszystko, dodaje kompozycję do render queue ; z początku nie zauważyłem, że na dole pokazał się error i wysłałem intro klientowi, który odpisał, że film ma słabą jakość. Zorientowałem się, że jest on w rozdzielczości 320x1080. Zrenderowałem po raz drugi, a wtedy ujrzałem taki o to wykrzyknik: http://scr.hu/2pib/yxulb http://scr.hu/2pib/aazsk Będę bardzo wdzięczny za pomoc, za którą z góry dziękuję. Pozdrawiam
  19. Witam wszystkich na forum, to mój pierwszy post. Problem mam z grafiką wektorową. Kiedy załączę Collapse transformations na warstwie grafika się rasteryzuje, poprawia się jej jakość, jest bardziej ostra, lecz kiedy użyję np skali grafika na powiększeniu pikseluje. Nie mam pojęcia o co chodzi. Grafikę mam z illustratora. pozdrawiam i czekam na pomoc
  20. Witam, Niedawno zacząłem pracę z after effects, wcześniej edytowałem jedynie w vegas'ie. Mam banalny problem amatora z edycją efektu Decoder Fade In na tekście. Zaaplikowałem ten efekt na tekst, jednak chciałbym, aby te znaki pojawiały się szybciej. Doszedłem do tego, że na osi czasu jest to oznaczone tymi ciemnymi kropkami jak na zdjęciu: http://g15.picoodle.com/ltd/img15/1/3/22/thakan/f_dvns_c63_ucuag.png Nie wiem jednak jak przyśpieszyć całą animację. Proszę o pomoc, bo nie mogę bez tego ruszyć dalej w filmie Z góry dziękuję
  21. Witam, mam mały problem z warstwami ^^ Chodzi o prostokąt zakrywający 00 :3 Mianowicie, jak zrobić, żeby warstwa działała tylko na jedną warstwę i nie zakrywała reszty . 2 godziny googlowania i nic nie działa >.< Z góry gdzięki
  22. Witam! Robię film o szkole przyszłości i mam problem ze strackowaniem tego ujęcia. http://www.youtube.com/watch?v=oiI8C5FMWbY Chcę strackować ten czarny panel po którym ten człowiek przesuwa palcami aby wyszło tak jak na obrazku. Wszystkie ujęcia prócz tego juz wykonałem. Z tym mam powazny kłopot. Próbowałem juz chyba wszystkiego. Zawsze jakis element ujęcia przeszkadzał w prawidłowym strackowaniu. Najprawdopodobniej ruchy tego człowieka sprawiały błędy trackowania w After Effects'owym Track Camera. Nie pomogło usunięcie punktów zaczepu na jego ciele. Próbowałem także w Mocha. Bezskutecznie. NIe wychodzi mi zadowalający efekt. Bardzo bym prosił o pomoc, strackowanie tego krótkiego ujęcia, nałożyć strackowany bloczek na ten czarny panel. Byłbym bardzo wdzięczny! Info: Canon 600D + 18-55mm kręcone przy 18mm co daje przy tym aparacie kąt widzenia 75,3 stopni Czarny panel ma wymiary 60x40 cm Pod tym linkiem oryginalne nagranie https://mega.co.nz/#!edswkISS!BY8LpTT0gxhs3KSq0zctQQ08lxVli4wgB0uoRv_WXFY