Przeszukaj forum

Pokazywanie wyników dla tagów 'renderowanie'.

  • Szukaj wg tagów

    Wpisz tagi, oddzielając przecinkami.
  • Szukaj wg autora

Typ zawartości


Forum

  • AFTEREFFECTS.PL
    • Regulaminy i zasady - AFTEREFFECTS.PL
    • Aktualności
  • TUTORIALE
    • Tutoriale After Effects
    • Pomysły
  • SOFTWARE I HARDWARE
    • After Effects
    • Inne Oprogramowanie
    • Pluginy
    • Sprzęt
  • POMOC
    • After Effects dla początkujących
    • After Effects dla zaawansowanych
    • Skrypty
    • Expressions
    • Jak "TO" jest zrobione?
  • DYSKUSJE
    • Tips & Tricks
    • Inspiracje
    • Pomocne Linki
    • Fonty i Typografia
    • Prace i komentarze
    • Formaty Video
    • Formaty Audio
  • OFF TOPIC
    • Badamy rynek
    • Różne swobodne rozmówki
    • Dobry dowcip, żart
    • YouTube itp.
    • ŚMIETNIK
  • OGŁOSZENIA
    • Praca oferowana
    • Inne ogłoszenia

Grupa


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Lokalizacja


Zainteresowania


Profil Facebook

Znaleziono 9 wyników

  1. Witam, Nie mogę z renderowań filmiku. Włączam renderowanie za pomocą adobe media encoder aczkolwiek za pomocą after effect też nie dział wyskakuje błąd, "błąd kompilowania filmu" (wysłałem screen), renderowałem wcześniej ten filmik i było okej. próbowałem renderować też inny filmik i również wyskoczył taki sam błąd. Robiłem: - wyłączałem / włączałem - odinstalowałem ae i me i zainstalowałem ponownie - próbowałem z wcześniejszymi wersjami - próbowałem renderować inne pliki - zmieniałem, nie raz założenia (wcześniej renderowałem nie raz ) mogę też rozmawiać przez maila bilickirafal@gmail.com Bardzo proszę o pomoc męczę się z tym już ponad tydzień z góry dzięki za wszelką pomoc
  2. Witam, Nie mogę z renderowań filmiku. Włączam renderowanie za pomocą adobe media encoder aczkolwiek za pomocą after effect też nie dział wyskakuje błąd, "błąd kompilowania filmu" (wysłałem screen), renderowałem wcześniej ten filmik i było okej. próbowałem renderować też inny filmik i również wyskoczył taki sam błąd. Robiłem: - wyłączałem / włączałem - odinstalowałem ae i me i zainstalowałem ponownie - próbowałem z wcześniejszymi wersjami - próbowałem renderować inne pliki - zmieniałem, nie raz założenia (wcześniej renderowałem nie raz ) mogę też rozmawiać przez maila bilickirafal@gmail.com Bardzo proszę o pomoc męczę się z tym już ponad tydzień z góry dzięki za wszelką pomoc
  3. Witam wszystkich, Będę bardzo wdzięczny za pomoc w rozwiązaniu problemu jaki napotkałem. Opis sytuacji: 1. Chciałem wrzucić jakieś animacje na strone shutterstock. 2. Przygotowałem renderingi/obrazy i zapisałem każdą klatkę np w tiff z alfą. 3. Importuję tify jako sekwencję i wszystko jest bdb. 4. Tworzę kompozycję i chcę zapisać, 5 Dodaję do Render Queue i ustawiam wymagane sety : w moim przypadku quicktime i photojpg. Na koniec zapisuję. W tym momencie pojawia się problem bo w różnych odtwarzaczach pokazują się różne kolory. Np. w VLC kolory robią się blade, a w Media Player Classic już są ok. W czym tkwi problem i jak go rozwiązać? Załączam obrazy z wymaganiami z Shutterstoka i printem z AE i VLC po zapisie, gdzie widać, że kolory są "sprane". Może znajdzie się osoba, która też coś wrzuca na Shuttera i miała z tym problem, będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam
  4. Witam, mam problem z renderem ok 1 minutowego filmu - przy mniej więcej 100 klatce wyskakuje błąd 75::4. Próbowaliśmy z różnymi ustawieniami AE i zapisu pliku i wciąż to samo. Dodam, że sytuacja zdarza się po raz pierwszy, a filmy typu whiteboard animation tworzymy od dwóch lat. Jesteśmy w stanie opłacić określenie i rozwiązanie problemu - pilnie proszę o kontakt. Wersja programu Adobe After Effect CC 13.8.0.144, komputer ma 8G ram.
  5. Hej, Udało mi się sklepać wreszcie spot pod telebim ( prosta animacja bez nakładania efektów, głównie zdjęcia, teskty i prostokąty) wg specyfikacji w Full HD, 16:9, czas trwania: 17 sekund i preferowane formaty AVI lub WMV. Porwałam się na AVI, jako, że to pierwszy mój twór, który wyszedł z AE zrobiłam to wg tutoriala no i po kilkunastu minutach renderowania wyszła mi animacja 5,9 GB, która bardzo ładnie wygląda jakościowo, ale nie jestem w stanie nawet jej poprawnie obejrzeć ze względu na to, że te "17 sekund" otwiera mi ok 2 minut. Moje pytanie brzmi co poszło nie tak i czy renderowanie w WMV zmiejszy wagę tego spotu (pytam bo ten proces renderingu jest nieco czasochłonny i nie wiem czy się za to brać)? Co można zdziałać żeby to było mniejsze i poprawne? Ewentualnie czy to może wina sprzętu, który z najwyższej półki nie jest? Dzięki z góry za info Pozdrawiam
  6. Witam staram się uczyć sam ale chyba nie obejdzie się bez waszej pomocy. Otóż tworzę prosty film kilka filmów + zdjęcia (taki jakby slajd) z muzyką. I wszystko fajnie do momentu w którym doszedłem do 2 minut, od tego momentu film dalej nie chce się ładować - chodzi o tą zieloną kreskę pod wyznacznikiem czasu (pokazane na zdjęciu). Stąd też moje pytanie co zrobić aby film dalej się ładował i żebym mógł tworzyć dalej ? zdjęcie zamieszczam niżej. Proszę o szybką odpowiedź gdyż film chce skończyć do 11.01 na urodziny . Z góry dzięki za odpowiedź.
  7. Witam, Przygodę z After Effects zaczynam od niedawna lecz z Adobe mam troche do czynienia. Szukałem podobnego problemu na różne frazy ale nie znalazłem. Zrobiłem projekt 6-cio minutowy. Bez żadnych większych efektów. Projekt podzielilem na * intro * Tresc_1 * Treść_2 * ending Wszystko odrębnie wykonywalem. Następnie całość skomponowałem w całość. Wszystkie materiały byly mojego autorstwa (nagrywane Lumia 1020 oraz GoPro 3 w FullHD). Wszystkie "podprojekty" renderowalem przed scaleniem w celu sprawdzenia czy się nadają. We wszystkich bylo ok, oprócz w tresc_2. Ten nie chcial się zrenderowac do konca. A stosunkowo do reszty byl krotki. Nie przejąłem się tym i przystapilem do robienia calosci. Jak całość wyrederowalem (ok. 11tys klatek oraz ok. 6min filmu) to na pierwszy rzut oka wszystko wygladalo dobrze. Tyle ze w ok. 5min. zacina mi się film na jednej klatce i nie chce lecieć dalej... A jest to zwykly film z Lumia 1020. Bez żadnych efektów. Wczesniej nie bylo takich problemow. W czym leży wina? Z góry dzieki za pomoc. I przepraszam za bledy. Pisałem z telefonu.
  8. Witam. po zakonczeniu prac nad projektem AEffects CS3 wyskakuje: po wybraniu kodeka ktory mnie interesuje w tym przypadku H264 lub MPEG2_DVD: ,a po kliknieciu OK : . Co robie źle?
  9. Witam, mam następujące pytanie, mianowicie, czy możliwe jest renderowanie projektu "z przerwami", do jednego pliku, czyli rodzaj spauzowania oraz wznowienia przy następnym uruchomieniu komputera i dalszy render od ostatnio wstrzymanego momentu. PS. Wiem o możiwości podzielenia kompozycji na kawałki i osobnego renderowania każdego z nich, ale chodzi mi o jeden plik, bez części.