Zaloguj się, aby obserwować  
Obserwujący 0
pmgraphics

After Effects CS6 - problem z kamerą

3 posty w tym temacie

Witam

 

Mam pewien problem z After Effects CS6, a mianowicie gdy dodaje kamerę to nie widać jej jak to nazwać obrysu, widać to na załączniku jest zaznaczona warstwa z kamerą i na stole montażowym powinna być podobizna kamery, a jej nie ma. Na początku myślalem że to problem z projektem, ale jak widzicie stworzyłem nowy pusty i jest tak samo, wyłączałem program i dalej to samo, po drugie, próbowałem zresetować program poprzez przytrzymanie CTRL - SHIFT - ALT, przy włączaniu programu lecz nic to nie dało.

 

Macie jakiś pomysł na rozwiązanie problemu ?.

post-17755-0-04915900-1452784698_thumb.jpg

0

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

W widoku z kamery nie widzisz kamery bo przez nią "patrzysz", przecież to chyba logiczne ;P Przełącz się na inny widok, tam gdzie masz napisane "Active Camera", kliknij i włącz np Top, Front czy co innego potrzebujesz, tam będziesz widział ikonkę kamery. Ewentualnie stwórz nulla 3D i podparentuj kamerę do nulla, co zalecam : )

1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dzięki za odpowiedź,

Dawno nie pracowałem w Afterze i nawet nie pomyślałem że musi być inny tryb niż active.
Jeszcze raz dzięki za pomoc.

Pozdrawiam

0

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!


Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.


Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  
Obserwujący 0